Tivissa tornarà a ser l'epicentre senderista peninsular

 

El 2 de març de 1975, una colla d’entusiastes excursionistes dels centres que formen la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) van iniciar a l’ermita de Sant Blai (Tivissa) la senyalització dels senders de Gran Recorregut (GR) que actualment es troben per tota la península Ibèrica.
 
Trenta-set anys més tard, en aquesta mateix indret, el cap de setmana del 5 i el 6 de maig es faran una sèrie d’actes, organitzats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i les entitats de Tivissa Grup Excursionista La Rata Cellarda, Extrem Team Tivissa, el Patronat de Sant Blai i l’Ajuntament de Tivissa, als quals hi esteu tots convidats.
 
En les jornades, coordinades per l’Àrea de Sendes de la FEEC, es vol retre homenatge als voluntaris catalans que varen ésser pioners en la senyalització de senders a tot l’Estat. L’ermita de Sant Blai, a Tivissa, comptarà a partir d’ara d’aquest memorial que perpetuarà en el temps la valuosa tasca de milers de voluntaris excursionistes que han col·laborat desinteressadament a la coneixença i descoberta del nostre país.
 
Ací teniu el programa que us hem preparat:
 
DISSABTE 5 DE MAIG
 
17 h. Sortida guiada: inauguració del Sender de Tivissa  PR-C 181, recuperat recentment per les entitats de Tivissa. Excursió a les Moles per la roca Redona (PRC) i retorn pel GR-7 (itinerari fàcil de 2 h de durada). La trobada tindrà lloc al Punt d’Informació Turística situat al Càmping-Alberg de Tivissa.
 
20 h. Xerrada al local del Casal: 50 anys d'excursionisme a Tivissa, a càrrec d’excursionistes locals.

Nota: per passar la nit hi ha el Càmping-Alberg de Tivissa amb 70 places (telèfon 977 41 73 16).

DIUMENGE 6 DE MAIG
 
9.30 h. Sortida guiada pel camí de la Llena, ascensió al cim de la Tossa, baixada pel pas dels Carboners i punt final a l’ermita de Sant Blai per a fer-hi la celebració (itinerari fàcil de 2 h de durada). El punt de trobada serà damunt del camp de futbol de Tivissa, a l’entrada del camí de la Llena.
 
11 h. Hora recomanada d’arribada al poble de Tivissa per accedir a peu seguint el GR-7 des del poble.

12 h. Ermita de Sant Blai. Acte institucional de descoberta del monòlit commemoratiu de l’inici de la senyalització del GR-7. En acabar l’acte s’oferirà un vermut a càrrec de l’Ajuntament de Tivissa.

13.30 h. Dinar de germanor a l’àrea recreativa de l’ermita de Sant Blai. El menjar se l’ha de portar cadascú i hi haurà un servei de bar on se serviran begudes i cafè.
 
16 h. Fira d’Entitats Locals de Tivissa, al pati de les Escoles.
 
INFORMACIÓ ADDICIONAL I INSCRIPCIONS

Les excursions inclouen organització, guiatge i comentaris. Tots els participants s'hauran d'inscriure (gratuïtament) a través de l'apartat d'inscripcions del web de la FEEC. Els qui no estiguin federats caldrà que paguin una llicència temporal.

En cas de no anar acompanyats, els menors necessiten una autorització dels pares o tutors per a la realització de l’activitat. L’organització es reserva el dret de modificar o suspendre qualsevol dels itineraris previstos per tal de garantir el benestar del grup o d’algun dels seus membres.
Durant el trajecte i dins de l’horari de les activitats, els participants han de seguir les indicacions del guia i no es poden separar del grup.
No és permès llençar deixalles pels llocs on passarem. Cal respectar el medi que ens envolta.
 
Informació facilitada per l'Àrea de Senders de la FEEC
 
TivissaArribada a l'ermita de Sant BlaiSender GR 7 que ens porta a Sant Blai