Ascensió a La Punta Alta (3014 m.)

ASCENSIÓ CIRCULAR CAVALLERS-REFUGI VENTOSA CALVELL-PUNTA ALTA-ESTANYS DE COMALESBIENES.
21-22 de juny del 2008.
Recorregut circular a un cim molt altiu, situat estratègicament oferint-nos unes panoràmiques dilatades i sensacionals. Molt interessants són també
la quantitat de estanys que trobarem durant tot el recorregut.
El descens per Comalesbienes ens farà gaudir d’uns paratges abruptes, inhòspits i solitaris.

Concentració: 8,00h. del matí de dissabte, al Pavelló d’Esports de la Selva del Camp.
Material necessari: El d’una sortida de cap de setmana al Pirineu al final de la primavera ( roba d’abric, botes de muntanya impermeables, ulleres de sol, crema solar, menjar per la excursió,etc. ). No oblidar-se el sac de dormir o bé el llençol pel refugi. Grampons i piolet dependrà de la neu.
Desplaçament: Amb cotxes particulars. Es repartirà els cost del carburant entre tots els participants.

Inici excursió: Presa de Cavallers (1790m.), situada al final de la carretera de la Vall de Boí.
Horari: Primer dia (accès al refugi ) 2h.a 2h.30m./ Segon dia (ascens a la Punta Alta ) 3h.30m.a 4h. de pujada i 2h.30m. de baixada.
Dificultat: Recorregut de dificultat mitjana. El descens per Comalesbienes és escarpat i abrupte (pasos aïllats de IIº), absència de camí fins sota els Estanys de Comalesbienes. Dificultat global (F sup.).
Desnivell: 430m. el primer dia./ Poc més de 800m. de ascens i 1250m. de descens.

Breu descripció de l’itinerari: Sortim de l’aparcament de Cavallers per un camí que voreja l’embassament per la riba esquerra, arribem al Planell del Riu Malo (1840m.), continuem pel sender principal deixant l’itinerari dels Besiberris a l’oest i remuntem les Llastres de la Morta fins arribar al refugi (2220m.al costat de l’Estany Negre). Esplèndida vista del massís dels Besiberris i Serra de Tumeneja.
Sortim del refugi per baixar breument fins els Estanys de Colieto (2180m.), passat els estanys creuem el torrent i ens dirigim per forta pendent fins el curiós Estany de la Roca (2395m.). Ascendim per terreny de tartera de grans blocs a la Conca de la Raconada i d’aquí per tartera més fina fins al coll de Comalespasa(2770m.),on s’inicia una empinada canal que enllaça amb la cresta cimera que ens mena a la Punta Alta (3014m.).
El descens l’efectuem per Comalesbienes. Recorrem la cresta que ens porta al Pic de Comalesbienes (2997m.) amb precaució però sense dificultats destacables. Desde el cim baixem per l’esperó SE,primer per la dreta del fil i la segona part per l’esquerre seguint les fites que ens porten als Estanys de Comalesbienes (2580m.). Continuem el descens sense creuar el torrent per grans blocs fins a trobar un sendero que ens permet superar amb habilitat les barreres rocosas que trobem a la part inferior del barranc de Comalesbienes, arribem a una pista prop de l’aparcament i la seguim.
Dormir: Refugi Ventosa i Calvell (2220m.). Règim de mitja pensió.
Tel. de contacte: 686566429 i 630114161 ( Jesús Barberà).
Inscripcions: Preu: 32 Euros. Fins el dia 20 de maig. No més disposem de 6 places!!! Heu de fer el pagament fins aquest dia al Jesús Barberà o bé ingressant en el compte de La Caixa: 2100-0243-65-0200321188 i posu com a concepte el vostre NOM i PUNTA ALTA.
Aquest cim és un dels escollits en el REPTE 100 CIMS.

Per aquesta activitat és indispensable la llicència C o superiror.
Es tramitaran temporals. Preu: 5,60 Euros els dos dies d’activitat.

Se us comunicarà el dia de la reunió prèvia dels participants.