Travessa de la "Ruta de les Colònies Tèxtils" PR-C 144. Berguedà.

El cap de setmana del 30 d'abril i 1 de maig realitzarem una de les travesses més emblemàtiques del nostre país. I no tant sols per el seu valor natural, doncs caminarem al costat del riu Llobregat, si no també pel seu alt valor històric.

Un passeig en el temps d'una de les zones industrials més importants de Catalunya durant la primera meitat del segle XX: Les Colònies Tèxtils del Riu Llobregat, a la comarca de el Berguedà.

La ruta la realitzarem en dos dies i ens allotjarem a l'alberg Cal Pons de Puigreig, just a la meitat del trajecte i antiga colonia tèxtil.

Les caminades es desenvolupen de forma agradable per boscos de ribera, horts i camps. Visitarem les 18 colònies que a tocar el Llobregat són testimonis d'una activitat industrial que es va iniciar fa més de cent anys.

No més disposem de 12 places! Inscripció per rigurós ordre d'arribada.

Concentració: 8:00 davant el Pavelló Municipal d'Esports de la Selva del Camp.
Distància total: 31,75 km   1a Etapa: 16,00 km  2a Etapa: 15 ,75 km
Desnivell: 368 m positius i 480 m negatius. Itinerari pràcticament pla.
Dificultat: Fàcil/Moderat.
Durada: Entre 4 i 4,5 hores cada etapa. (Sense comptar les parades) Cal visitar algunes d'aquestes infraestructures.
Cal portar:  Aigua, calçat i roba adient a l'activitat i a les condicions climatològiques previstes. Hi ha que portar també l'esmorzar i el dinar del primer dia. (L'esmorzar el podem fer per carretera a la pujada). La resta de pensió complerta és compresa amb el preu.
Preu de l'allotjament: Alberg Cal Pons a Puig-reig. Són 35,00 euros per persona. Inclou sopar del dissabte, dormir, esmorzar i pic-nic pel dinar de diumenge. Els llits disposen del llençol de sota i manta. Cal portar altres llençols o bé sac. Qui no vulgui dur pes pot llogar-los a la casa a un preu de 3,00 euros.
Llicència: Per tal d'assistir a aquesta activitat caldrà tenir la llicència modalitat A o superior. En cas de no tenir llicència, el club tramitarà una llicència temporal per aquell dia. El cost és de 7,10 €.
Inscripcions i places: Gratuïtes. A info@aritjol.org. No més disposem de 12 places. Inscripció per rigurós ordre de confirmació en el pagament. Un cop inscrits us donarem instruccions per el pagament.
Informació:  A info@aritjol.org, al local del club qualsevol divendres de 20:30 a 21:30 o al telf. 626 67 80 25 (Pepe)
Desplaçament: El farem amb cotxes particulars. Deixarem un cotxe a Balsareny i la resta pujarem fins a Cal Rosal, punt de partida. L'itinerari és de nord a sud. Els que no portin cotxe compartiran despesses de gasolina.