Nombrosa participació dels corredors del nostre Club a la Cursa de Muntanya 4 Termes de Mont-Roig

El diumenge dia 18 de febrer de 2018 va tenir lloc la cinquena Cursa de muntanya i caminada 4 termes de Mont-roig, amb una destacada presència de corredors del Club Excursionista Arítjol.

 

Destacada la posició de l'Alícia Domingo, a la cursa llarga , essent la  primera de la seva categoria,  i a la cursa curta  de l'Arnau Ollé, essent el primer junior i sisè a la general.

Festa de l'Arbre. Inauguració del Camí d'en Grau.

El proper diumenge 11 de març de 2018 celebrarem a la vila la Festa de l'Arbre 2018. Aquesta jornada també ens portarà dues caminades: una serà la inauguració del recuperat i tradicional "Camí d'en Grau" i l'altra, no tant exigent, pel "Camí del Rec".

Ens afegim als actes que l'Ajuntament de La Selva del Camp organitza aquesta jornada, tot col·laborant en el guiatge d'aquestes caminades.

A les 11:00 hores, un cop acabades les caminades s'oderirà un esmorzar popular.

EL GR 65.5 (Camí de Sant Jaume) es modificarà tot passant pel recuperat Camí d'en Grau.

El proper 11 de març de 2018, i dins dels actes de la Festa de l'Arbre de La Selva del Camp, es vol inaugurar el recentment recuperat Camí d'en Grau.

Aquest camí, era el vial tradicional que els selvatans utilitzaven per a fer la pujada va la vila de l'Albiol.

Caminada matinal a l'entorn de Mont-ral

El proper diumenge 11 de febrer de 2017 realitzarem una excursió matinal pels voltants de Mont-Ral. A l'entorn d'aquesta vila hi trobem llocs realment espectaculars. En visitarem uns quants.

La Foradada, el Racó del Teix -un indret màgic-, petits pobles com el Bosquet i l'Aixàbega, on visitarem el seu Pou de Gel, retornat a Mont-ral per sobre del Cingle de la Garrigueta i enfilant el famós grau de l'Escletxa.

Un itinerari amb arbres mil·lenaris, roques foradades, avencs, canals excavades a la roca, bosc i aigua, miradors fantàstics, en fí una concentració d'emocions diverses en pocs quilòmetres.

Temporada 2018 de Caminades amb Raquetes de Neu.

Aquest any 2018 volem promocionar un tipus de caminada molt espectacular: la marxa amb raquetes de neu. Per això, de del Club Excursionista Arítjol, us proposem dues de les caminades que s'organitzen a Catalunya, des de entitats de la FEEC. 

Una d'elles és la Foc de Neu que es celebrarà el proper 18 de febrer de 2018 dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu, (Vals d'Àneu). La seguna és la Guils-Fontanera a la Cerdanya i que es celebrarà el dia 3 de març. Aquesta darrera serà, a nivell competitiu Campionat d'Europa.

Caminada d'homenatge a Lluís Simó a la Mussara

Us informem d'aquesta caminada en homenatge al company excursionista Lluís Simó que organitza el Club Excursionista Reddis i a la que ens volem afegir.

Tota la informació en el següent enllaç:

https://www.feec.cat/noticia/homenatge-a-lluis-simo-a-la-mussara/

 

Dinar de Nadal i Caminada matinal a Arbolí.

Gallicant l'any 1930A tocar de les festes de Nadal el nostre Club us proposa, pel proper diumenge 17 de desembre de 2017, el tradicional Dinar de Nadal pels socis i acompanyants.

El lloc escollit aquest any és la vila d'Arbolí. Iniciarem la jornada amb la típica caminada matinal que ens portarà a remuntar el Riuet d'Arbolí per després enfilar camí cap el Turó de Gallicant. Aquí, en aquest punt podrem decidir si volem fer cim, o bé rodejar-lo per a anar a petar al llogarret abandonat del mateix nom.

D'aquí i en direcció al Mas de Salín amb precioses vistes sobre Siurana, ens aproparem a l'Ermita de Sant Pau, just abans de retornar a Arbolí.
Un cop arribats, podrem fer un petit aperitiu i dinar en el restaurant l'Hostalet d'Arbolí.

Caminada matinal pel Camí d'en Grau i el Camí del Rec

El proper diumenge dia 3 de desembre de 2017 farem una caminada matinal que ens servirà per conèixer el recuperat Camí d'en Grau del nostre municipi.

El Camí d'en Grau, segons els nostres avis, era el camí natural de pujada a l'Albiol i ara l'Ajuntament de La Selva del Camp l'ha recuperat.

El reseguirem fins ben amunt a tocar el Mas de Tarragona i baixarem fins a trobar el Camí del Rec pel que retornarem a La Selva del Camp. Un acaminada fàcil  que ens descubrirà un camí amb molta història per la nostra vila.

Nou comunicat oficial del Club Excursionista Arítjol

Els esdeveniments ocorreguts en el nostre país ens obliguen a adherir-nos al comunicat oficial que ha fet la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), de la que som membres. En defensa d'allò que hem estat, del que som i del que volem ser.

"La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya condemna enèrgicament l’empresonament dels 8 consellers del Govern català per part de la justícia espanyola.
Des de la FEEC creiem que el clima que està generant el govern de l’Estat espanyol davant el conflicte català, no afavoreix en cap cas al diàleg i a la solució pactada d’aquest.
Reclamem el respecte per la llibertat d’expressió i exigim la llibertat dels presos polítics catalans.

L’Estat espanyol ha seguit demostrant la seva forma d’actuar i no n’ha tingut prou amb la brutal repressió policial del passat 1 d’octubre que va provocar més de 900 ferits arreu del territori. Espanya és actualment l’únic Estat de la Unió Europea on hi ha deu presos polítics.

Per aquest motiu des de la FEEC, rebutgem també contundentment la detenció i demanem l’alliberament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i del president de l’Assemblea Nacional, Jordi Sánchez, que van ser empresonats pel fet de conduir de forma pacífica les manifestacions populars del passat 20 de setembre. Actualment sumen massa nits a la presó.

Remarquem el nostre compromís amb la cultura catalana i amb les actuacions pacífiques i democràtiques que s’han dut a terme per part dels dos representants d’aquestes entitats i reconeixem el Govern presidit per Carles Puigdemont com al Govern legítim de Catalunya.

La Federació se suma a les mobilitzacions previstes a partir d’aquest dijous 2 de novembre i fa una crida a la mobilització per la defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió a Catalunya."

Visca Catalunya!

Contingut sindicat