Suspensió temporal del conveni entre la FEEC i la FCOC

Reunits per una banda la Direcció Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i una part representativa de la Directiva de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC), per tal de revisar el conveni signat per ambdues federacions el 2003, s’ha acordat aturar el conveni temporalment.

FORMACIÓ. S’obre la convocatòria a les proves d’accés a monitors i instructors d’excursionisme, alpinisme i esquí.

L’Àrea de Formació i l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) convoquen les proves d’accés a monitors d’excursionisme i instructors de les especialitats d’excursionisme, alpinisme i esquí de muntanya, pel cap de setmana del 23 i 24 de gener.

Les proves per a monitors d’excursionisme van dirigides a persones sòcies d’entitats i clubs excursionistes que ja tenen un bagatge de muntanya i concretament de l’excursionisme. Per altra banda, en el cas dels instructors d’especialitat, els aspirants sempre hauran de ser monitors d’excursionisme i/o instructors d’altres especialitats.

Tivissa tornarà a ser l'epicentre senderista peninsular

 

El 2 de març de 1975, una colla d’entusiastes excursionistes dels centres que formen la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) van iniciar a l’ermita de Sant Blai (Tivissa) la senyalització dels senders de Gran Recorregut (GR) que actualment es troben per tota la península Ibèrica.
 
Trenta-set anys més tard, en aquesta mateix indret, el cap de setmana del 5 i el 6 de maig es faran una sèrie d’actes, organitzats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i les entitats de Tivissa Grup Excursionista La Rata Cellarda, Extrem Team Tivissa, el Patronat de Sant Blai i l’Ajuntament de Tivissa, als quals hi esteu tots convidats.
 
En les jornades, coordinades per l’Àrea de Sendes de la FEEC, es vol retre homenatge als voluntaris catalans que varen ésser pioners en la senyalització de senders a tot l’Estat. L’ermita de Sant Blai, a Tivissa, comptarà a partir d’ara d’aquest memorial que perpetuarà en el temps la valuosa tasca de milers de voluntaris excursionistes que han col·laborat desinteressadament a la coneixença i descoberta del nostre país.
 
Ací teniu el programa que us hem preparat:

Tancament de la via ferrada del Parc Natural de la Serra de Montsant

L’Equip de Gestió del Parc Natural de la Serra de Montsant ens informa que ha procedit al tancament provisional per motius de seguretat de la via ferrada de Montsant, situada a la població de Morera de Montsant (Priorat).

Donat que l’equipament de seguretat no està en bon estat i no reuneix les condicions que pugin garantir la seguretat dels usuaris, els gestors del parc natural desaconsellen la realització d’aquest itinerari. Per tant, la ferrada romandrà tancada fins que es finalitzin els treballs de millora oportuns.

Informació facilitada pel Parc Natural de la Serra de Montsant

VI Congrès Excursionista Català

Els propers 12 i 13 de novembre de 2011 tindrà lloc a Barcelona el VI Congrès Excursionista Català. Organitzat per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i a desenvolupar al "Caixaforum".

Tots els federats podeu participar-hi. Els temes de debat es centraran en el lema "Les entitats excursionistes al segle XXI"

Per a més informació i inscripcions (gratuïtes) cliqueu aquí.

La FEEC estrena la Central de Reserves de Refugis

A partir del proper 15 de juny la FEEC posa en funcionament una central de reserves per tal de facilitar als federats i a les entitats les reserves a tots els refugis gestionats per la Federació. Les reserves es poden fer a través del següent enllaç o bé per telèfon al 93 372 02 83.

Amb aquesta nova eina la FEEC facilita a tothom la possibilitat de realitzar reserves als seus establiments d’una manera àgil i còmoda.

Informació facilitada per l'Àrea de Refugis de la FEEC

Conferència i projecció a càrrec de Sir Chris Bonington

La Secció de Muntanya de l'AAEET de Valls ens fa arribar la següent informació que us fem extensiva donat el seu interès.

Amb motiu de les Festes Desenals de la Mare de Deu de la Candela, l'AAEET i especialment la Secció de Muntanya, te el plaer de convidar-vos a la magistral projecció audiovisual i conferència que donarà el gran alpinista anglès Sir Chris Bonington, el qual ens presentarà la conferència: BONINGTON ALPINISTA, una biografia dels millors anys de la seva vida com a alpinista i explorador.

Chris Bonington pertany a aquest reduït grup d'esportistes que s'ha mantingut a primera fila durant més de trenta anys.

Bones pràctiques ambientals des de la U.E. Sabadell

La Unió Excursionista de Sabadell ens presenta aquest magnífic video de produció propia que recull d'una manera senzilla, entenedora i divertida les bones pràctiques ambientals per excursionistes.

Un eina que de segur ens farà ser més conscients  i a la vegada també més sostenibles vers al medi ambient: "Els excursionistes vivim la natura. Qui aprèn a conèixer la natura la respecta i l'estima. I qui l'estima la defensa!"

45é Dia del Camí de Muntanya

El proper 18 d'octubre de 2009 es celebrarà el 45é Dia del Camí de Muntanya corresponent a la IV Vegueria de la Feec.
 
Aquest any l'organització corre a càrrec de la Secció Excursionista del Reus Deportiu, entitat que celebra el seu 75è Aniversari. Hi esteu tots convidats.
Pels que volgueu participar des de La Selva ens concentrarem a les 7,15 hores al Pavelló d'Esports. Desplaçament en cotxes particulars.
Us hi esperem!
Podeu descarregar-vos el programa de la diada en l'arxiu adjunt en PDF.